Professional Organizer
...voor inzicht, rust en overzicht...

disc analyse 

Een persoonlijkheidsanalyse van DISC kun je gebruiken wanneer:

- je werk wilt gaan doen dat bij je past
- je wilt weten waar je goed in bent
- je een goede studiekeuze wilt maken
- je af wilt rekenen met faalangst of een minderwaardigheidsgevoel
- je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging
- je jezelf beter wilt begrijpen
- je sterker wilt staan in je relatie(s) 
- je beter om wilt leren gaan met conflicten 
- je het maximale uit jezelf wilt halen
- je de teamkwaliteiten maximaal wilt benutten


De analyse die ik gebruik is van DISC factor en wordt wereldwijd ingezet voor persoonlijke ontwikkeling. Ten eerste krijg je (online) een compacte meerkeuze vragenlijst voorgelegd. Hier komt jouw persoonlijke gedragstaal uit naar voren. Het mooie is dat dit nooit goed of fout is. Het geeft een heel duidelijk beeld van hoe jij als persoon in elkaar zit; wat heb jij nodig om goed tot je recht te komen. Je zult direct een gevoel van herkenning hebben en misschien ook wel van opluchting. Eindelijk begrijp je hoe bepaalde processen werken

DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is eenvoudig maar heel specifiek. Je kunt het zowel voor je persoonlijke ontwikkeling gebruiken als voor je ontwikkeling op de werkvloer. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende typen:


 • Daadkrachtig - direct, doener, doelgericht, resoluut, scherp, competitief, zelfverzekerd, onderzoekend, besluitvaardig, avontuurlijk

 • Interactief - inspirerend, charmerend, ontspannen, ruimhartig, sociabel, innemend, invloedrijk, snel geliefd, emotioneel

 • Stabiel - sympathiek,samen, sociaal, supportgevend, behoudend, tevreden, beschermend, kalm, teamspeler, gemoedelijk

 • Consciëntieus - correct, calculerend, controlerend, weloverwogen, gevoelig, analytisch, beheerst, consciëntieus, systematisch

DISC
Geeft inzicht in wat onze manier van communiceren is en wat onze reacties zijn op situaties. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.


Denkstijlen 
Geeft inzicht in hoe we iets doen of hoe we een taak of probleem aanpakken. Met de denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke rol hij oppakt in het team. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat ‘m opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest? De 5 denkstijlen zijn: vernieuwer, voltooier, verbeteraar, verbinder en vooruitkijker.


Drijfveren
Geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen of waarom we ons wel of niet ergens prettig bij voelen. Met de Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze drijfveren zijn loyaliteit, rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid en persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

In een persoonlijk gesprek bespreken we de uitkomst van je analyse en wat dit voor jou, je relatie of je team betekent. Met deze kennis op zak ben je beter in staat je eigen gedrag te begrijpen maar ook het gedrag van anderen snap je een stuk beter. 

Deze persoonlijkheidsanalyse kan op vele manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld bij werving en selectie, conflictoplossing, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling. personal coaching, carrièreplanning, studiekeuze, counseling, verbeteren van relaties enz.

Lees hier meer


dit zijn de mogelijkheden

Persoonlijkheidsanalyse startpakket € 175,00
Inclusief: Online vragenlijst, uitgebreide persoonlijke analyse op papier en een persoonlijk coaching gesprek van 1,5 uur.
+Meerprijs voor denkstijlen en drijfveren € 75,00


Persoonlijkheidsanalyse ontwikkelpakket € 375,00
Inclusief: Online vragenlijst, uitgebreide persoonlijke analyse op papier, 2 persoonlijke coaching gesprekken van 1,5 uur en een plan van aanpak met duidelijke doelen/stappenplan.
+Meerprijs voor denkstijlen en drijfveren € 75,00


   Persoonlijkheidsanalyse toppakket € 575,00
   Inclusief: Online vragenlijst, uitgebreide persoonlijke analyse op papier, 5 persoonlijke coaching gesprekken van 1,5 uur en een plan van aanpak met duidelijke doelen/stappenplan.
   +Meerprijs voor denkstijlen en drijfveren € 75,00

    zo werkt het
    1. Je stuurt per mail/app/telefoon een berichtje om de DISC analyse aan te vragen.
    2. Je  ontvangt vervolgens per e-mail een inlogcode voor de online DISC vragenlijst. In de bijgeleverde instructie wordt precies uitgelegd wat je moet doen.
    3. Als je bent ingelogd vul je de vragenlijst in. Deze bevat per onderdeel 24 stellingen waar je steeds uit 4 antwoorden 'meest' en 'minst' kiest. Het invullen van de vragenlijsten kost tussen de 10 en 30 minuten.
    4. De ingevulde vragenlijst wordt automatisch verwerkt. Aan de hand van je antwoorden wordt een persoonlijk rapport opgesteld.
    5. Je ontvangt binnen 2 werkdagen het bestelde DISC rapport, welke nauwkeuring inzicht geeft in jouw persoonlijkheid.
    6. Tijdens een persoonlijk gesprek ontvang je de uitgebreide disc analyse in een mooie handout en bespreken we wat de inhoud voor jou betekent. We leggen een verbinding tussen de theorie en de praktijk zodat je voldoende handvaten krijgt waar je direct iets aan hebt.

   Je zult versteld staan van de nauwkeurigheid van jouw DISC profiel op basis van deze vragen. Het DISC rapport van DISC factor is uitgebreid en volledig. 

   Bestel je analyse hier of bel voor meer info 06-46104961


    disc teamtraining/teambuilding
    In de DISC training wordt op een praktisch toepasbare manier aandacht besteed aan het verbeteren van de communicatie, vergroten van individuele effectiviteit, en het optimaal benutten van talenten. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

   • Uitleg DISC model en de verschillende DISC communicatiestijlen.
   • Herkennen van en afstemmen op de DISC stijl van de ander.
   • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
   • Er is veel ruimte om praktijksituaties te bespreken.
   • Toelichting op het eigen DISC profiel.
   • Deze training is geheel op maat verkrijgbaar. Voor meer informatie en een offerte ben ik bereikbaar op 06-46104961.

    Voor wie?
    De DISC training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl, en beter wil leren afstemmen / meer invloed wil uitoefenen op anderen. Zowel kleine als grote teams, (agrarische)familiebedrijven maar ook ZZP-ers hebben erg veel baat bij een DISC training.

    DISC, de workshop
    Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met DISC? Dan is de workshop 'DISC, welke kleur ben ik?' een uitstekende keuze!

    QuickScan
    Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan hier de gratis QuickScan en ontdek welke persoonlijke gedragsstijl jij hebt. Bovendien lees je alles wat je moet weten over de 4 stijlen die we kennen.    

   E-mailen
   Bellen
   Map
   Info