Orde in je leven
wees lief voor jezelf en vraag hulp

Ervaringen

Toegeven dat je wel wat hulp kunt gebruiken is soms best lastig. Maar als je eenmaal de stap hebt gezet volgt er vaak een enorme opluchting. Eindelijk wordt er iets gedaan aan wat al vaak jarenlang in de weg zat. Hieronder een aantal willekeurige reacties van deelnemers aan een cursus, workshop en coaching

Reacties op de 1-Daagse DISC training:

"Nu begrijp ik eindelijk waarom ik steeds de verkeerde studiekeuze heb gemaakt. Ik koos voor beroepen in de zorg terwijl uit mijn persoonlijkheidsanalyse blijkt dat ik meer geschikt ben voor taakgerichte functies"

"Ik heb vaak interne strijd. Als mensen me vragen om iets voor ze te doen ben ik geneigd om altijd ja te zeggen. Later ontdek ik dan dat het beter was geweest om nee te zeggen. Door mijn persoonlijkheidsanalyse snap ik nu hoe dit komt en hoe ik hier beter mee om kan gaan"

"Ik zou wel ander werk willen doen maar ik vind dit een hele spannende stap. Die angst voor verandering blijkt ook uit mijn persoonlijkheidsanalsye. Nu ik dit weet kan ik er beter mee omgaan en hoop ik dat ik het aandurf om de stap te zetten"

"De training is helder, geeft veel inzicht in je sterke en minder sterke kanten. Ik heb geleerd hoe ik dit in kan zetten in mijn specifieke situatie. Het was heel fijn om mee te maken, er was persoonlijke aandacht en het was zeer goed verzorgd" 

 

 

Reactie op de workshop 'Ontspullen'

"Jouw workshop heeft binnen onze familie inspirerend gewerkt.
Mijn dochter is met jouw lijstje in de hand op zolder begonnen en heeft al heel wat
"troep "weggegooid. Ze is er enthousiast mee aan de slag gegaan. Ook ik zelf heb mijn linnenkast, die uitpuilde, onder handen genomen en daar word ik helemaal blij van. Mooi opgeruimd, zak voor de textiel box staat klaar. Mijn man gaat morgen in de schuur een kast "ontspullen". Dank voor je inspirerende peptalk!!" 

Als reactie op de cursus 'Get Organized'

"De meeste cursisten kwamen voor ‘hoe op te ruimen’. Ik kwam voor ‘waar blijft de tijd’. Wat ik geleerd heb en toepas (en het werkt!)
- het gebruik van een (digitale) wekker. Ik doe mijn huishoudklusjes in porties van een half uur. Het is leuk om recht op pauze te hebben én het is leuk om in zo’n half uur de schouders er onder te zetten.
- het is misschien niet bij name genoemd maar een conclusie van mij is om te benoemen wat ik doe. Zo weet ik beter waar de tijd blijft. Voorbeeld: maandagochtend maak ik boven schoon, dinsdagochtend beneden.

Ik ben nog nooit zo bij geweest in het huishouden als nu." 14/10/2017

Verpakt in een sinterklaasgedicht:

"Johanna,
Sinterklaas ziet in de xxxlaan, soms je auto staan...
Je bent H. aan het begeleiden, om hem van zijn zooi te bevrijden
Ach ja, die ouwe rommelkont,  strooit al zijn spullen in het rond
Ouwe mappen hier, dozen gereedschap daar de boel ligt stevig door elkaar.
Spijkers, schroeven, kwasten, stukken touw blikken verf in groen, wit, geel en blauw.
Resten behang, tuinspul, ouwe boeken volle planken en rommelige hoeken.

Door jouw aanpak heel gericht, ontstaat er steeds meer overzicht
Voor een therapeutisch uitje en goede raad, sta je ook voor hem paraat.
Je toont begrip, hebt geduld, een luisterend oor, heel veel en nog meer dank daarvoor. (.....)

Sinterklaas
(klant H.)"

Reactie van een ZZP-er 

 "Een hele fijne aanpak bij het organiseren van het bedrijfsmatige papierwerk. In een paar uurtjes van chaos naar orde. Heel erg bedankt Johanna."

Reactie van een jonge, dappere dame 

"Goedenavond Johanna, Wat ben ik blij met de hulp die ik krijg van jou !! Ik merk dat het in heel veel dingen in me doorwerkt. Ik voel me meer in mijn kracht staan, voel meer zelfvertrouwen, vooral door het besef dat ik nu voel dat ik de dingen op mijn manier doe, wat bij mij past, het op mijn manier opruim en dat doe wat goed voelt.

Doordat jij hier twee keer bent geweest, voel ik heel veel RUST. En juist vanuit die ontspanning kan ik nu makkelijker met de dingen/ klussen omgaan, om er mee aan de slag te gaan, ipv dat het me zo moeilijk lijkt.
Ik heb nu de regie, ik bepaal en dat voelt heel goed.Dit is de beste stap in JAREN ! die ik gezet heb, en ben heel blij dat dit op mn pad gekomen is, en dat jij degene bent die me hierin helpt. Je behandelt me met respect en vind ik erg fijn.
Ook heel erg bedankt voor het meegestuurde stappenplan. Fijne tips staan er in !! Super ! : )
Ik kan nu ook makkelijker weer gaan knutselen of hobby-en. Ik vind je een kei in je vak. Dit wou ik nog graag aan je kwijt."

Reactie van een jonge moeder

"Beste Johanna, Drie keer ben je bij ons geweest. Maar HALLO! Je bent de katalysator geweest in mijn opruim- en minimaliseer woede. Stapje voor stapje ga ik ons hele huis door, elk laadje en elk hoekje pak ik aan. Zoals jij me geleerd hebt: niet te lang en niet teveel. Heel veel kleine beetjes is ook een heleboel. Langzaam wordt het rustiger en netter in mijn huis en mijn hoofd. Zelfs mijn man is "besmet" en is rondom het huis bezig. Yes! Dus ik wil je bij deze nogmaals bedanken voor je hulp!"

Reactie van mijn eerste stageklant

"Ik vind het lastig om dingen weg te doen. Vooral al ze nog goed zijn, ook al gebruik ik ze niet (meer.) Johanna stelt de juiste vragen en gaat daarmee net zo lang door tot ik een besluit kon nemen waar ik ook echt vrede mee had. Ze heeft me geleerd dat je soms iets langer na moet denken wat je met iets wilt. Vroeger legde ik de ‘weet ik niet-spullen’ terug in de kast, nu denk ik gewoon langer na. Het was echt prettig werken met Johanna. Ze stelt je op je gemak. Geeft toe dat ze zelf in haar eigen huishouding soms ook dingen lastig vindt en helpt je heel rustig maar doortastend op weg. Ik heb er veel aan gehad en het was ook nog eens gezellig"

 

 
 
 
Opbellen
E-mail