Professional Organizer
...voor inzicht, rust en overzicht...

ervaringen

Toegeven dat je persoonlijk, met je team of binnen je bedrijf wel wat hulp kunt gebruiken is soms best lastig. Maar als je eenmaal de stap hebt gezet volgt er vaak een enorme opluchting. Eindelijk wordt er iets gedaan aan wat al vaak jarenlang in de weg zat. Hieronder een aantal willekeurige reacties van deelnemers aan een cursus, workshop en coaching


Reacties na een DISC team trainingsdag

Door deze training heb ik meer begrip voor reacties van anderen en kan ik mij beter in de ander verplaatsen. Leuke opdrachten mbt hoe je de ander ziet. Erg verhelderend.

Het geeft meer kennis over mezelf en mijn collega's. Zeer leerzaam. Mooi dat je deze kennis nu hebt en gebruik van kan maken.


Het heeft me inzicht gegeven in kenmerken en persoonlijkheid van collega's, hun gedrag kan ik nu beter plaatsen. Ik snap nu beter waarom iemand een bepaalde reactie geeft en welk gedrag (angst) hieronder zit.


Na afloop van een intensief begeleidingstraject (waargebeurd sprookje)

Er was eens een bijzonder creatieve jonge vrouw. Ze droomde van een opgeruimd huis waar het heerlijk vertoeven was samen met haar geliefde en hun zoon. Waar de geur van versgebakken taarten en lekkere gerechten een ieder die bij haar langskwam deed watertanden. Waar ze altijd wist waar ze haar spulletjes kon vinden om alles te maken wat haar artistieke brein kon verzinnen. Waar ze zich niet hoefde te schamen als er onverwacht iemand langs zou komen…

Maar hoe meer dagen er voorbij gingen hoe verder de vrouw van haar droom verwijderd leek te worden. Steeds meer spullen begonnen zich op te hopen in haar huis. Zelfs haar meest geliefde hobbykamer was een plek geworden waar ze niet meer durfde te komen. De chaos verspreidde zich als een olievlek door haar huis en haar hoofd. Hoe moest ze ooit een einde maken aan deze situatie?

Op een dag zei ze tegen zichzelf: ‘Het is genoeg geweest! Ik kan dit niet alleen oplossen’. Ze nam het dappere besluit om hulp in te schakelen. Een zoektocht op internet bracht haar bij een gespecialiseerde opruimcoach. Ze trok de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met de dame van It Oersicht.

Week na week kwam de opruim mevrouw langs. Maand na maand werd er geordend, gesorteerd, weggegooid, opgeruimd en schoongemaakt. Kasten werden ruimer, vloeren weer zichtbaar en hobbyspullen bereikbaar. Ergens aan de horizon begon er langzaam hoop te gloren en voelde de jonge vrouw dat ze iets kon bereiken wat ze nooit voor mogelijk had gehouden. Zelfs haar geliefde en haar zoon werden enthousiast en hielpen net zo hard mee om de droom van het opgeruimde huis werkelijkheid te laten worden.

Waar ooit chaos de troef was stonden nu doorzichtige bakken met labels, verhuisdozen met een duidelijke omschrijving op de buitenkant, kratten voor oud papier, glas en lege flessen, mandjes met kruiden, thee en medicijnen. Alle spullen hadden een vaste plek en voor nieuwe dingen stelde de jonge vrouw zichzelf de vraag: ‘Waar ga ik het zoeken?’. Nooit meer wilde ze toegeven aan het gemak om alles snel in een tas of doos te stoppen als ze klaar was met een creatief project. Nooit meer wilde ze steeds nieuwe spullen aanschaffen omdat ze haar oude nergens kon vinden. Nooit meer wilde ze wegzinken in een huis vol spullen waar geen ruimte was voor dat wat ze het liefste deed.

Toen het einde van het opruimtraject naderde wist de vrouw dat haar droom werkelijkheid was geworden. Ook haar wens om te trouwen en te verhuizen naar een groot huis durfde ze nu ruimte te geven. Die nieuwe plek, die droom was binnen handbereik door de immense ruimte die was ontstaan in haar huis en in haar hoofd. En ja, ze leefden nog lang en gelukkig…. 


Reacties op de 1-Daagse DISC training:

"Nu begrijp ik eindelijk waarom ik steeds de verkeerde studiekeuze heb gemaakt. Ik koos voor beroepen in de zorg terwijl uit mijn persoonlijkheidsanalyse blijkt dat ik meer geschikt ben voor taakgerichte functies"

"Ik heb vaak interne strijd. Als mensen me vragen om iets voor ze te doen ben ik geneigd om altijd ja te zeggen. Later ontdek ik dan dat het beter was geweest om nee te zeggen. Door mijn persoonlijkheidsanalyse snap ik nu hoe dit komt en hoe ik hier beter mee om kan gaan"

"Ik zou wel ander werk willen doen maar ik vind dit een hele spannende stap. Die angst voor verandering blijkt ook uit mijn persoonlijkheidsanalyse. Nu ik dit weet kan ik er beter mee omgaan en hoop ik dat ik het aandurf om de stap te zetten"

"De training is helder, geeft veel inzicht in je sterke en minder sterke kanten. Ik heb geleerd hoe ik dit in kan zetten in mijn specifieke situatie. Het was heel fijn om mee te maken, er was persoonlijke aandacht en het was zeer goed verzorgd" 

Reactie op de workshop 'Ontspullen'

"Jouw workshop heeft binnen onze familie inspirerend gewerkt.
Mijn dochter is met jouw lijstje in de hand op zolder begonnen en heeft al heel wat
"troep "weggegooid. Ze is er enthousiast mee aan de slag gegaan. Ook ik zelf heb mijn linnenkast, die uitpuilde, onder handen genomen en daar word ik helemaal blij van. Mooi opgeruimd, zak voor de textiel box staat klaar. Mijn man gaat morgen in de schuur een kast "ontspullen". Dank voor je inspirerende peptalk!!" 


Als reactie op de cursus 'Get Organized'

"De meeste cursisten kwamen voor ‘hoe op te ruimen’. Ik kwam voor ‘waar blijft de tijd’. Wat ik geleerd heb en toepas (en het werkt!)
- het gebruik van een (digitale) wekker. Ik doe mijn huishoudklusjes in porties van een half uur. Het is leuk om recht op pauze te hebben én het is leuk om in zo’n half uur de schouders er onder te zetten.
- het is misschien niet bij name genoemd maar een conclusie van mij is om te benoemen wat ik doe. Zo weet ik beter waar de tijd blijft. Voorbeeld: maandagochtend maak ik boven schoon, dinsdagochtend beneden.

Ik ben nog nooit zo bij geweest als nu.


Reacties op de training 'Leef zoals je bedoeld bent'

'Je krijgt meer inzicht in je gedachten en wat je hart je wil zeggen' 

'Je gaat concreet aan de slag met wat er in je hoofd leeft'

'Je leert hoe je je leven kunt ordenen, heel praktisch' 
'Je leert dat het goed is om je hart te kennen en te volgen'
'Je gaat bewuster in het leven staan. Leef het leven in plaats van je te laten leven'
'Als je van alles wilt maar niets klaar krijgt leer je vaardigheden om dit te veranderen'
'Ik mag er zijn, het geeft rust in mijn hoofd'
'Deze cursus helpt je om praktisch na te denken hoe je je leven op orde kunt krijgen en hoe je meer jezelf mag worden zoals je bedoeld bent'
'Deze cursus geeft veel inzicht als je chaotisch bent in denken en doen'
'Je leer je hart meer te volgen en meer te kiezen voor dat wat goed voor jou is en datgene te doen waar je voor geschapen bent'
'Je leert eerlijk naar jezelf en je omgeving kijken'
'Je krijgt handvaten om een nieuw leven in praktische zin te beginnen'


Dit zijn de mogelijkheden voor jou>>

 

E-mailen
Bellen
Map
Info