Coaching en Training
...voor inzicht, rust en overzicht...

Wat is disc?

Met een persoonlijkheidsanalyse van DISC ontdek je:
-wat jou motiveert
-in welke omgeving jij je het prettigst voelt
-hoe je meer kunt bereiken
-hoe je communiceert met anderen
-hoe je het liefst hebt dat anderen communiceren met jou

De analyse die ik gebruik is van DISC factor en wordt wereldwijd door miljoenen mensen ingezet voor persoonlijke ontwikkeling. Ten eerste krijg je (online) een compacte vragenlijst voorgelegd. Hier komt jouw persoonlijke gedragstaal uit naar voren. Het mooie is dat dit nooit goed of fout is. Het geeft een heel duidelijk beeld van hoe jij als persoon in elkaar zit. Je zult direct een gevoel van herkenning hebben en misschien ook wel van opluchting. Eindelijk begrijp je hoe bepaalde processen werken.

DISC bestaat uit 4 verschillende hoofdstijlen (D, I, S, en C) en is eenvoudig maar heel specifiek. Je kunt het zowel voor je persoonlijke ontwikkeling gebruiken als voor je ontwikkeling op de werkvloer. Hieronder een overzicht van de basis kenmerken van de verschillende typen:

  • Daadkrachtig - resoluut, scherp, competitief, zelfverzekerd, onderzoekend, besluitvaardig, avontuurlijk
  • Interactief - charmerend, ontspannen, ruimhartig, sociabel, innemend, invloedrijk, snel geliefd, emotioneel
  • Stabiel - aardig, behoudend, tevreden, beschermend, kalm, teamspeler, gemoedelijk
  • Consciëntieus - weloverwogen, gevoelig, analytisch, beheerst, consciëntieus, systematisch

In een persoonlijk gesprek bespreken we de uitkomst van je analyse en wat dit voor jou betekent. Met deze kennis op zak ben je beter in staat je eigen gedrag te begrijpen maar ook het gedrag van anderen snap je een stuk beter. Deze persoonlijkheidsanalyse kan op vele manieren ingezet worden. Bijvoorbeeld bij werving en selectie, conflictoplossing, teambuilding, persoonlijke ontwikkeling. personal coaching, carrièreplanning, counseling, verbeteren van relaties enz.

Maak hier de gratis quickscan voor een hele beknopte versie van jouw profiel. Of download de DISC hand-out.

DISC teamtraining/teambuilding

In de DISC training wordt op een praktisch toepasbare manier aandacht besteed aan het verbeteren van de communicatie, vergroten van individuele effectiviteit, en het optimaal benutten van talenten. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  • Uitleg DISC model en de verschillende DISC communicatiestijlen.
  • Herkennen van en afstemmen op de DISC stijl van de ander. 
  • Inzicht in eigen kwaliteiten en talenten. Wat maakt mij uniek en hoe kan ik mijn valkuilen vermijden?
  • Er is veel ruimte om praktijksituaties te bespreken.
  • Toelichting op het eigen DISC profiel.

Deze training is geheel op maat verkrijgbaar. Voor meer informatie en een offerte ben ik bereikbaar op 06-46104961.

Voor wie?

De DISC training is geschikt voor iedereen die meer inzicht wil in zijn of haar eigen communicatie- en gedragsstijl, en beter wil leren afstemmen / meer invloed wil uitoefenen op anderen. Zowel kleine als grote teams, (agrarische)familiebedrijven maar ook ZZP-ers hebben erg veel baat bij een DISC training.

DISC, de workshop

Wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met DISC? Dan is de workshop 'DISC, welke kleur ben ik?' een uitstekende keuze!

 QuickScan

Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan hier de gratis QuickScan en ontdek welke persoonlijke gedragsstijl jij hebt. Bovendien lees je alles wat je moet weten over de 4 stijlen die we kennen. 


 
Opbellen
E-mail