Professional Organizer
...voor inzicht, rust en overzicht...

workshop ontspullen

James Wallman schreef het boek Ontspullen. Of op zijn Engels; stuffocation. Zo langzamerhand  raken we verstikt in onze spullen. Zolders, kelders, slaapkamers en bergingen staan vol met spullen waar je niet of nauwelijks naar omkijkt. Maar ja, wie weet hè? Wie weet kunnen de kinderen er later nog iets mee? Wie weet heb ik het nog nodig? 


Het boek ontspullen stelt als ultieme doel om geen spullen meer te verzamelen maar je tijd en geld te besteden aan het opdoen van ervaringen. Zo houd je mooie herinneringen over waar je veel meer plezier aan kunt beleven dan aan al die spullen.
Zou jij dat willen? Maar zou je het ook kunnen? En hoe doe je dat dan?


In de workshop over ontspullen vertel ik hoe je in 3 stappen kunt ontspullen. En nee, je hoeft echt niet alles weg te doen. Je doet alleen de dingen weg die je geen plezier meer geven. Spullen waarvan je misschien niet eens meer wist dat je ze had, spullen waar een ander nog wel iets aan heeft en al die dingen waar je nog iets mee doen zou maar wat er nooit van gaat komen.


Het verhaal van een hoarder (problematisch verzamelaar) komt aan bod en er wordt uitgelegd hoe verstikkend spullen kunnen werken. Verder wordt verteld dat de angst om spullen weg te moeten doen één van de grootste oorzaken is om er niet aan te beginnen. Maar weegt deze angst wel op tegen alle voordelen?

Door interessante testjes kom je erachter hoe hard jij aan ontspullen toe bent en welke rol spullen hebben in je leven. Ben je hierna overtuigd dat je echt aan de slag moet? Dat kan! Je leert hoe je in slechts drie stappen deze uitdaging aan gaat!


Wil je deze workshop graag volgen? Neem gerust contact op voor meer informatie. 

Lees hier hoe één van de deelnemers de workshop ervaren heeft.


 

  

 

 

E-mailen
Bellen
Map
Info